Valley Frisbee Games 2013

FC Airborn was goed vertegenwoordigd op de Valley Frisbee Games van dit jaar. Het was, zeker geholpen door het schitterende weer en het groot aantal deelnemers, een schitterende frisbeedag.

Maar liefst 2 teams deden mee bij de U13 en mochten direct de 1e ronde tegen elkaar strijden. Ook daarna werden tegen teams van verenigingen en van scholen wedstrijden gespeeld waarbij ieder team terug kan kijken op een aantal verliespartijen maar gelukkig ook gewonnen wedstrijden.

Bij U16 was een team die onze clubkleuren verdedigde. Met een mix van ervaren meiden en nieuwe spelers in het team had FC  Airborn het de eerste wedstrijd zwaar tegen het zeer sterke schoolteam van OBC die met harde lopers de defence wisten te verschalken. De andere wedstrijden in de poule werden echter met groeiend vertrouwen gewonnen waarna de halve finale tegen GD stond te wachten. FC Airborn was favoriet maar GD wist met goed spel steeds te scoren waar FC Airborn moeite had elkaar te vinden. 5 minuten voor tijd stond GD met 2 punten voor. In de slotseconden wist het team gelukkig de gelijkmaker te scoren waarna een universe punt de winnaar moest opleveren. Dit laatste punt  werd gekenmerkt door veel turnovers maar uiteindelijk wist FC Airborn het winnende punt te maken. In de finale bleek echter dat er veel krachten waren verspeeld. De thuisploeg Bengaalse Tijgers wist vrij makkelijk uit te lopen naar een comfortabele voorsprong. Hoewel de laatste minuten FC Airborn de achterstand nog wist terug te brengen was dit niet genoeg om de spanning nog terug te brengen. Toch mag het team trots zijn met de 2e plaats en het plezier was dan ook groot om de beker in ontvangst te mogen nemen.

Walt speelde mee met Spinners bij de U19 en wist ook met dat team de finale te bereiken. Spinners wist die finale te winnen, gefeliciteerd Walt!Ook op het DDC-veld en met GUTS was FC Airborn vertegenwoordigd. Hoe de koppels op het DDC toernooi hebben gepresteerd volgt misschien nog verslag. In het GUTS-toernooi wisten de Airborners met vrienden onder de naam Don’t Hurt Us de 3e plaats te behalen.

DSC_0055 DSC_0803