FC Airborn verrast met 7e plek op EUCF 2014

Op 3, 4 en 5 oktober speelde de Arnhemse frisbeevereniging Airborn de “European Ultimate Championship Finals” oftewel het Europees Kampioenschap van Ultimate Frisbee voor clubs in Frankfurt.  Airborn kwam daar uit in de Mixed divisie en mocht het opnemen tegen elf andere topteams uit Europa.

Airborn startte het toernooi met een wedstrijd tegen de regerend Poolse kampioen Grand Master Flash en zette meteen de toon voor het weekend. De wedstrijd was  enorm spannend, maar bij een stand van 14-14 lukte het helaas niet om het winnende punt te scoren. De Arnhemse ploeg  verloor deze wedstrijd, maar had uitstekend gespeeld en  dat was te merken in de tweede match. Airborn speelde deze tegen de regerend Nederlands kampioen UFO uit Utrecht en die opponent werd met 14-13 verslagen. De dag werd afgesloten met een overwinning op het hoogst geplaatste team uit Groot-Brittannië. Dat betekende een voorlopig derde plaats in de pool en nog steeds kans op een plaats bij de top 4 van Europa. Niet slecht voor een club die pas drie jaar bij elkaar is.

De eerste wedstrijd op zaterdag tegen het Zwitserse Fly High was weer enorm spannend en werd nipt gewonnen met 15-14. Dat kostte echter veel energie en het duel om de tweede plaats in de pool ging dan ook helaas verloren tegen het sterke Flow uit Polen.  Airborn eindigde op een respectabele derde plek en speelde haar kruisfinale tegen het Russische Budapest. Ook deze wedstrijd ging lange tijd erg gelijk op, maar de moegestreden Airbornspelers verloren uiteindelijk van de zeer fitte Russen, het werd een 11-15 nederlaag.

Op zondagochtend speelden UFO en Airborn voor de tweede keer dit toernooi tegen elkaar en dit maal om de zevende plek in de eindstand. Hoewel de Arnhemmers zeer sterk begonnen en zelfs tot drie keer toe op matchpoint stonden, kon UFO zich terug vechten in de wedstrijd. Bij de stand  14-14 werd het winnende punt gespeeld en hadden beide teams meerdere kansen om te scoren. Deze pot was zeker de spannendste van het toernooi. Het enthousiasme was dan ook zeer groot toen Airborn uiteindelijk het winnende punt scoorde en daarmee de zevende plaats behaalde.

Een geweldige prestatie van een team dat nog niet lang samen speelt en voor het eerst op dit internationale niveau meedeed.