Derde competitiedag – Enschede

Afgelopen zondag was er weer een competitiedag voor de volwassen competitie. Deze keer mocht Airborn Open net als tijdens de eerste dag afreizen naar Enschede. Hoewel we eigenlijk nog in de tweede divisie speelden waren er door een nieuw systeem ook twee ploegen uit de eerste divisie bij. Dit, samen met het feit dat we weinig wissels zouden hebben, maakte dat we een zware dag tegemoet gingen. Gelukkig kwam er versterking van Rik en Evan waardoor we uiteindelijk alsnog 10 spelers hadden. Deze versterking was erg welkom want het zou een lange en warme dag worden.

Onze eerste wedstrijd was meteen tegen de huidige kampioen van Nederland: De Cambo Cakes. Dit team uit Amsterdam is in voorbereiding voor het wereldkampioenschap voor clubs en had daarom ook zeer veel spelers bij zich. Ondanks het feit dat het niet heel erg hard waaide bleven de cakes toch hardnekkig hun zone opzetten. Via onze sterke handlers wisten we 8 punten te scoren en hadden de Cakes de volledige 70min nodig om hun uiteindelijke overwinning binnen te slepen. Eindstand: 15-8 voor de ploeg uit Amsterdam.

Onze tweede wedstrijd van de dag was tegen het organiserende Disc Devils Twente. Deze ploeg heeft enkele zeer sterke werpers en speelt daarom vaak diep. Gelukkig is de frisbeewereld een kleine wereld en waren we daar goed op voorbereid. Door te zorgen dat we altijd iemand diep hadden staan konden we veel turnovers afdwingen. Helaas speelden wij ook niet helemaal foutloos maar toch wisten wij meer te scoren dan onze tegenstanders. Het werd nog wel heel even spannend toen we twee punten achter elkaar tegen kregen. Gelukkig wisten we hier het goede antwoord op door zelf twee keer te scoren via mooie diepe worpen. Eindstand: 12-10 voor Airborn.

Na twee sterke wedstrijden gespeeld te hebben waren we eigenlijk al dik tevreden met onze prestatie op deze dag maar er kwam nog een laatste wedstrijd tegen onze constante tegenstander in de tweede divisie: Crunch 2. Dit team had zeer snel van de Cambocakes verloren en had er daarom al een rustpauze van bijna anderhalf uur opzitten. Hierdoor waren ze nog niet helemaal wakker tijdens de eerste helft van de wedstrijd en half-time kwam dan ook snel met een score van 8-1 voor Airborn. Deze score betekende echter niet dat wij op onze lauweren konden rusten, ook al wilde sommige spelers dat al wel graag. In de tweede helft wist Crunch zich te herpakken en was de snelheid er bij ons uit. De tweede helft ging dan ook veel meer gelijk op maar ook die wisten we nog naar ons toe te trekken met 7-6.Eindstand: 15-7 voor Airborn.

Met twee gewonnen wedstrijden en maar 1 verloren wedstrijd hebben we ons als vierde geplaatst voor de laatste competitiedag op 22 juni in Amsterdam. Hier mogen we de kwart,halve en hele finales spelen en maken we nog steeds kans om kampioen van Nederland te worden. En ik heb het volle vertrouwen dat ons team zich dit keer in de top 4 gaat plaatsen, want ze zullen vast nog meer hun best doen als ik er een keertje niet bij ben.

Timo