Airborn en het EK en WK

De zomer van 2016

Hoewel de meningen verdeeld zijn of dit nu een mooie zomer was of niet: Het was in ieder geval zeker een mooie frisbeezomer. Of om het internationaal te houden een mooie ULTIMATE zomer.
Er waren natuurlijk de toernooien in Nederland maar een groot aantal AIRBORN KIDS hebben deze zomer ook geweldig gespeeld op het EK in Gent, België en het WK in Wroclaw in Polen.
Joris P, Bas, Mirte, Isa, Jette, Tess, Jet, Janne, Lola, Lotte en Joris S hebben ons land (en dus ook een beetje Airborn) vertegenwoordigd op deze internationale toernooien.

Het U17 Europees Kampioenschap, wij noemen dat het EYUC (European Youth Ultimate Championships), werd gespeeld in Gent in België. Ik kan er veel over vertellen maar dat zou een heel boek worden. Ze hebben gespeeld als leeuwen, gewonnen en verloren, gerend, gesprongen, gevangen en gedoken (en dat allemaal op kunstgras)!
Dit alles met als geweldig resultaat dat de jongens een achtste plaats hebben veroverd en de meiden een vierde plaats. Ik was mee, heel veel ouders zijn komen kijken en helpen. We hebben gekampeerd en het allemaal goed overleefd. Het was een geweldig avontuur. Vraag de spelers er maar eens naar!

Afbeelding2

Voor Gent waren sommige Airborn kids al te oud. Lola, Lotte, Joris S, Janne en Jet zijn naar Polen vertrokken om daar het WJUC U20 te spelen ( met de w van World en de J van junior)
Dat was alweer een fantastische week met veel strijd, hele spannende wedstrijden, de meiden wonnen bijvoorbeeld van Duitsland op Universe (dat is dus met 1 punt verschil nadat de tijd voorbij was) en de jongens hadden een paar potten die ons als begeleiding een paar jaar van ons leven hebben gekost. Zo Spannend!!

Uiteindelijk was er na dagen van lange wedstrijden, toch wel wennen aan het Poolse eten, en het maken van veel nieuwe vrienden van over de hele wereld een 14e plaats voor de mannen (echt super goed!) en ja het wordt een beetje meer van het zelfde een vierde plek voor de meiden U20.  Als beste Europese team van het hele toernooi hebben zij iedereen, ook zichzelf, verrast!

Dus was het een mooie zomer? Ja het was een mooie zomer. Met veel Arnhemse Airborn spelers op de internationale frisbee velden en daar ben ik HEEL ERG TROTS OP!!

Afbeelding1

Dankzij hun talent, maar ook de trainingen en ervaringen bij ons cluppie, zijn zij in de nationale selectie gekomen en doorgegroeid. Ze kunnen en zullen nog veel verder door groeien!
Zo goed omgaan met de stress van een wedstrijd, zelf verantwoordelijk zijn voor je gedrag en je beslissingen in het veld. Ik ben wederom onder de indruk van onze guppies groot en klein en ik ben heel blij dat wij als club daarin kunnen bijdragen.
De jeugd heeft de toekomst zeggen ze dan…….Nou laat die toekomst maar komen.

Met een groet van  “De Trotse voorzitter”