Airborn naar de Finals!

Airborn gaat naar European Ultimate Championship Finals!

In het weekend van 23 en 24 augustus streed Airborn in Enschede om een plek voor de Europese kampioenschappen Ultimate Frisbee in Frankfurt. De tegenstand bestond uit twee Nederlandse en twee Duitse teams. Om een plekje naar de Finals, zoals de kampioenschappen ook wel genoemd worden, te bemachtigen moest Airborn eerste of tweede van het toernooi worden.

Zoals altijd speelde we het toernooi met een erg gevarieerd team qua leeftijd. De oudste speler was 46, de jongste slechts 14 en de gemiddelde leeftijd 31. Desondanks wisten we elkaar goed te vinden op het veld. Dat blijkt ook wel uit de uitslagen, we wonnen de eerste twee wedstrijden van onze Duitse tegenstanders met 14-11 en 15-8. Helaas was de energie daarna op en kregen we een zware nederlaag te verwerken tegen de huidige Nederlandse kampoen UFO Mixed. Dit team wist zich dan ook ongeslagen te plaatsen voor de Finals.

Op de tweede dag konden we deze nederlaag echter goed van ons af zetten door onze laatste pool wedstrijd met 15-7 te winnen van de Amsterdamse Rusty Bikes. Hierdoor eindigden we als tweede in de pool en kwalificeerden we ons voor de zogenaamde ‘game-to-go’. De winnaar van deze wedstrijd zou het ticket krijgen voor de Finals. We troffen hier Frau Rauscher und den Bembelboys uit Frankfurt nogmaals. In de eerste ontmoeting wonnen we nog vrij gemakkelijk van deze ploeg maar we wisten dat dit een hele andere wedstrijd ging worden. Het team uit Frankfurt was duidelijk meer wakker dan wij en ze kwamen al snel op een 3-1 voorsprong. Toch lukt het ons om de grip op de wedstrijd terug te krijgen en kamen we bij 5-5 gelijk en pakten we de eerste helft met 8-7. Deze voorsprong gaven we niet meer uit handen. We wonnen uiteindelijk met 15-12 in een zeer winderig en regenachtig laatste punt.

Dit betekent dat Airborn zich nu tot de 12 beste mixed teams van Europa rekenen en dat we op 3, 4 en 5 oktober gaan strijden om de titel van Europees Club kampioen Ultimate Frisbee. Wie op de hoogte wil blijven van onze prestaties op dat toernooi kan dat doen via https://www.facebook.com/EUCF2014 of www.fcairborn.nl

EUCF
EUCF