1e overwinning FC Airborn 2 een feit!

Afgelopen zondag trad FC Airborn aan voor al weer de 3e competitiedag van dit outdoorseizoen. De vooruitzichten waren niet zo heel goed: maar 2 wissels tot onze beschikking en veel regen en wind. Gelukkig keerde dit op het allerlaatste moment ten goede: Paul de Jongh wilde zijn schoenen wel uit het vet halen om ons tijdelijk te versterken en de regen bleef uit. Het zou nog veel mooier worden.

De eerste wedstrijd tegen UTKA (nog zonder Paul) werden we fysiek nogal onder de voet gelopen. Ondanks dat we bij vlagen goed spel lieten zien, wisten we dat niet vol te houden tot in de eindzone van de tegenstander. UTKA, gebrand op promotie gaven vol gas: 15-1.

De wedstrijd tegen BFrisbee2’s 3 liet al een grote ommekeer zien. De komst van Paul gaf Daan de gelegenheid om op zijn vertrouwde plek in de stack te gaan spelen en kwam er meer balans in het team. Hierdoor waren de punten veel spannender, wisten we aanvallend meer te brengen en daardoor aangemoedigd ook harder verdedigd. Anders dan de uitslag (15-3) doet vermoeden moest BFrisbee2’s de volle 70 minuten hard knokken om ons te verslaan. Een absolute hoofdrol voor Jola die zich niet gewonnen wilde geven. Het laatste punt maakte ze maar liefst 3 D’s in ons eigen eindzone alvorens de 4e doelpoging ons eindelijk te machtig werd.

De laatste wedstrijd tegen DDT2 bracht de omslag. Profiterend van een strakke marking links-om wisten we de aanval van DDT zwaar onder druk te zetten en de nodige turn-overs te pakken. Ondanks dat Daan een leesbril moet kopen (gelet op de vangfouten) wisten we goed bij te blijven en gingen we met 4-5 de rust in. De stand gaf iedereen de nodige energie om ook de laatste helft van de dag nog alles te geven. Direct na de hervatting scoorden we 2 punten op rij en stonden we zelfs voor! Zou het dan gaan lukken? 5 minuten voor tijd had DDT de stand weer gelijk getrokken naar 7-7, de spanning liep op maar de bezwerende woorden van Paul misten hun uitwerking niet: op het moment van het eindsignaal wisten we 8-7 te maken. Doorspelen tot 9 dus. Na wederom door een goede mark een turn-over af te dwingen wisten we schijfbezit te veroveren, waarna het beslissende punt door ons gemaakt werd 9-7!

Groot was het enthousiasme niet alleen bij ons maar ook bij onze vrienden van UTKA. Zij wisten promotie naar de 7e divisie af te dwingen.

In aktie tegen UTKA